Wednesday, January 14, 2009

Spaghetti Squash with Halibut Saurce                      ハリバットソースのそうめんカボチャ

I recently had a very interesting and rare dish while in the U.S. It is called spaghetti with halibut sauce. Instead of using regular spaghetti, we used spaghetti squash. This squash has so much fiber that, after steaming, it can be shredded with a fork and will look like spaghetti.
米国に滞在中とっても変わった面白い食べ物に出会った。ハリバットソーススパゲティだ。本当のスパゲティでなく、スパゲティスクウォッシュと呼ばれるそうめんカボチャがスパゲティとして使われたものだ。このカボチャは繊維が多く、蒸してフォークで捌くとスパゲティのように見えます。

 I do not think I have seen this kind of squash in Japan.
This is a spaghetti squash. 
私自身こんなカボチャは日本では見たことがない。これがそうめんボチャ。






This is the spaghetti squash after being cut in half. The seeds and their fibers are removed before steaming.

そうめんカボチャの内部です。普通のカボチャと同様種を取り除いてから蒸し器に入れます。
This is after being steamed and the shredding process with a fork.

こんな風にフォークで蒸したカボチャを捌いていきます。


This is the result after being shredded. This squash may have been over steamed. Otherwise, the strands of fiber might have been longer.
こんな風になります。 今回はちょっと蒸しすぎたので、繊維の長さが短くなりました。通常はもう少し長いそうです。
This is the shredded spaghetti squash with the halibut sauce on top. Mmmm....It was yummy.
そしてこれがハリバットソースをカボチャスパゲティの上に載せたものです。うーん、美味しかったし珍しいものを頂けて楽しかったです。

Spaghetti squash is very healthy and tasty.
そうめんかぼちゃはとっても健康によくかつ美味しいカボチャです。

No comments: